sportaanbod bewegen in Arnhem, 50 Fit

Mixed Fit is een intensief en afwisselend fitnessprogramma, waarbij plezier en bewegen samen gaan. Het is bewezen dat dit soort trainingen efficiënte, zeer effectieve en veilige programma’s zijn. Omdat het effectiever en veiliger is, is het aantal blessures drastisch afgenomen. Het gaat erom hoe je traint en met wie je traint. En niet om een luxe omgeving met aanwezigheid van welness voorzieningen.

Wij denken niet in spieren, maar in bewegingen. Bij ons vindt je geen apparaten of toestellen. Verder zal je in een Mixed Fit les geen geïsoleerde spieren trainen, maar het liefst zoveel mogelijk met compound oefeningen aan de slag gaan (hierbij zijn grote spiergroepen en meerdere gewrichten betrokken). Functionele bewegingen met een hoge intensiteit en met een grote variatie aan oefenvormen.

Deze grondvormen heeft de mens in de loop van zijn evolutie ontwikkeld om te overleven. We zijn in ons hoofd wel verder geëvolueerd, echter fysiek leven we als mens nog steeds in het Stenen Tijdperk. Fit worden en blijven gaan het beste door de grondvormen van bewegen te trainen, zoals in onze genen is vastgelegd. Een completere training voor je lichaam bestaat niet én er wordt op een leuke manier competitief getraind.

Mixed Fit is een effectief core-strenght programma dat de ‘midline (core) stability’ versterkt. De trainingen kunnen aangepast worden aan de mogelijkheden en het niveau van de deelnemers (kinderen tot honderdjarigen).