sportaanbod bewegen in Arnhem, Recreatief Handbal

Niet meer in het weekend bij een vereniging sporten, maar toch actief blijven?

Dat kan, recreantenhandbal sluit hier perfect bij aan. Het recreantenhandbal wordt gekenmerkt door gezelligheid. De sociale contacten zijn het belangrijkste om te blijven sporten. Plezier in bewegen staat voorop. Samen spelen en bezig zijn op een manier die past bij je leeftijd en ervaring. Dat kan bij de handbalvereniging AAC1899.

Recreantenhandbal is een mooie spelvorm voor iedereen die het belangrijker vindt te bewegen dan om te winnen. Je bent welkom om kennis te maken ook wanneer je geen ervaring hebt. Heb je wel eens handbal gespeeld, dan is recreantenhandbal een goede manier op opnieuw kennis te maken met een dynamische sport. Onder deskundige leiding worden gezamenlijk oefeningen gedaan om je conditie te versterken, kracht te vergroten en op een gezonde manier in beweging te blijven.

Handbal wordt gespeeld in de zaal van sporthal Rijkerswoerd. Het speelveld bestaat uit twee speelhelften met aan beide kanten een doel. Bij elk doel is een halve cirkel waarin alleen de keeper mag komen. Handbal is een aanvals- en verdedigingsspel. Het wisselen van de aanval naar de verdediging zorgt er voor dat handbal een aantrekkelijke en dynamische sport is om te doen.